Saturday, July 19, 2008

Madiba 90 sünnipäev


tere maailma kõige õnnetuma riigi eesti elanikud! :) miks te seal nii õnnetud siis olete? või postimees valetab? :) ehhee.. meie siin tähistame nelson mandela (rahvapäraselt madiba) 90. synnipäeva. madiba tuli selleks puhuks koju ja tähistas synnipäeva koos oma kodukyla qunu 500 elanikuga. väga armas. yldse on elu siin armsamaks muutumas. eile käisin neegrinaistega koos aeroobika trennis. juhhuuu. fittness klubis. ma mõtlesin siin, et ma ei saa ikka nii maakas olla ja oma kummikute ja tenniste ja yhe ja sama dressikaga koguaeg käia. siis otsustasin hakata trennis käima ja käisin shoppamas ka, ostsin ilusaid riideid! :)) neegrinaistel on nii suured tagumikud. ilus, ma tahan ka. siis mõtlesin, et äkki neil on aeroobika trenn kuidagi teistsugune, et sealt saab suure prinkis tagumiku omale. kuu aja pärast proovin ennast nendega v6rrelda peegli ees. :) eile käisime mööda baare kolamas. väga tore oli. palju selliseid poppe noori valgeid lõuna aafriklasi, kes on nii popid, et ei räägi isegi sõnagi aafrikaani keelt. huvitav. aga samas kui otseselt kokku ei puutu aafrikaani keelt kõnelejatega, siis kust sa seda ikka õpid. aga kahju, siis nad ei saa neegrinaistega yldse rääkida kylades ja väikestes linnades. eile oli meiega kaasas ka svaasimaa poiss sabs. tema nagu ehe neegripoiss oli ikka dressides :) ja villase mytsiga ja siis teda ei lastud sisse mõnda baari, et no kuidas nii, dressides! aga ta on hiiglama tore kuju. maailma kõige chillim inimene, keda olen näinud. svaasimaa on ta väga huvitavaks rääkinud meile. see on siis iseseisev riigike lõuna aafrika sees. miljon inimest ja riigikord on sotsialistlik monarhia. :) ehk siis kuningas on kõikvõimas ja väga armastatud, aga riik toimib kui sotsialistlik maa, näiteks on seal nii, et kõik noored saavad minna peale keskkooli lõppu kuhuiganes maailma ylikooli, riik maksab õppekulud kinni. samas ei rääkinud ta sõnagi sellest, et svaasimaal on 40% elanikest HIV-positiivsed. ja et HIV-ennetust ei tee keegi. noh nagu aafrikas ikka on ka seal mitmenaise pidamine tavaline ning kui naine jääb leseks, peab ta edasi elama oma surnud mehe vennaga. nii et HIV levib kulutulena.

kaplinna ilmateade meeldib mulle väga, kohalik lehekylg näitab koguaeg päikest järgmise viie päeva prognoosiks. bbc ilmateade näitab midagi muud, aga usume ikka seda mis meile meeldib eksju. :)

1 comment:

Unknown said...

Eestlased ei ole kõige õnnetum rahvas, lihtsalt statistika valetab. Pole vahet kas käib sõda või me oleksime kõige rikkamad ja chillimad jne, kui eestlase käest küsida, et kuidas läheb, siis saab vastuseks, et "enam-vähem". Sotsioloogid kitkuvad juukseid sellise vastuse peale, aga see ei huvita ühtegi eestlast kui loog on lahti. Vastus "normaalselt" tuleb sellele küsimusele ainult siis kui lätlastel on midagi väga halvasti (mis tähendab, et meil on palju paremini). Nii ei saagi võrrelda neid vastuseid selliste rahvaste omadega, kes huilgavad eufoorias ainuüksi selle tõttu, et nad on elus ja neid ei ole deporteeritud oma riigi valitsejate poolt Kuuba lähistele oranzi kostüümiproovi.
Eestis on elu mõõdukas tegelikult. Kurtmiseks ei ole põhjust. :)