Friday, July 4, 2008

Franschhoek - L6una Aafrika veinipealinn :-)

reede-6htused tervitused endiselt stellenboschist. k2isime t2na frantshukis. :)) veinituuril. nojah, yhes6naga meie l6bus euroopa elu j2tkub t2iel rinnal. pereema wilhelmine ja peretytar gussie viisid meid sellesse unisesse v2ikelinna poole tunni s6idu kaugusel kodust. vaated on muidugi absoluutselt lummavad. frantshuk (eesti-p2raselt :)) on siis t6lkes prantsuse nurgake ehk french corner. suur veiniistanduste provints. lahe. proovisime k6ik kohalikud head veinid j2rele, j2ime shiraz ja pinotage veinile truuks. veinid on siin yldiselt odavad, pudel head veini maksab 50-60 krooni, aga see on t6esti juba hea vein. ja veini juuakse v2ga palju. ja s6idetakse ka veinise peaga. yks-kaks klaasi veini on lubatud autoga s6itma minnes ja politsei on v2ga korrumpeerunud, nii et enamasti p22seb neile lihtsalt natuke raha andes.

hmm.. muidu l2heb siin endiselt uniselt. kell kuus 6htul on kottpime ja jalutama 6htul minna ei saa mingil juhul. l6una aafrika infrastruktuur on hea, teed on v2ga head. ainus suur miinus on see, et puudub korralik yhistransport. n2iteks rongiga s6idavad ainult mustad. m6tlesime korraks, et mis siis ikka, et p2eval ju ikka v6iks v6tta rongi, kui kahekesi oleme koos. aga siis vaatasime autoga rongi peatustest ja rongist m88da s6ites, et ega ikka ei julge v6tta kyll rongi. no minibussides s6idavad ka ainult mustad, aga p2eva ajal nendega ikka saab s6ita. nii ongi, et enamus valgeid inimesi liikleb ainult autoga. peretytar gussie on 21 ja ytles, et ta pole eluski bussi v6i rongiga s6itnud. et tema poiss on yhe korra s6itnud ja siis ka enne seda poisi ema ja pool suguv6sa 6mblesid talle rahakoti aluspykste sisse ja yldse varustasid ta vajalike enesekaitse vahenditega. no jaa. natuke sellised hellitatud lapsed igatahes.

eile tulid perepojad jahilt yhe mahalastud gaselliga (vaata pilti, vaene gasellike). springbok inglise keeles. vaene loom. t2na pool p2eva oli kodu nagu yks suur lihapood. eile meie sakslase annega tegime syya. mina tegin hakkliha pada ja anne shokolaadi kooki. v2ga h2sti kukkus v2lja. pere on nii suur, et mul oli kyll selline tunne nagu tervele lasteaia ryhmale oleks syya teinud. :)

tot siens! olge paid!

No comments: