Friday, July 25, 2008

philippi township


molo oosisi ja oobhuti! niimoodi on 6igesti 6ed ja vennad mitmuses! oosisi ja oobhuti. xhosa keeles. klik-keeles. ilus on xhosa keel. elu läheb praegu nii, et väga aafrika on olla. mambo ja jambo. sel nädalal oleme tööd teinud väga vähe. meil oli kolm kodupäeva, home days, saime yhe päeva kohalikus mustade p6nnide lasteaias töötada townshipis. väga p6nev oli. mängisin väikeste pättidega jalkat. ehhe.. lasteaed mustade linnajaos on ikka väga lihtne, hurtsik on pysti löödud ja seal siis lapsed niiskete seinte vahel tegutsevad, köhivad hoolega ja on sisse mässitud. 6nneks oli soe päev ja saime 6ues palli toksida. noh kasvatajaid on 2 ja nemad on sellised vanemad ja korpulentsemad naised, aafrika mamad noh ja nemad lastega midagi fyysilist ette ei v6ta, siis lapsed olid elusillas, et valge tädi aire nendega palli taga ajas hoovi peal. mitu suurt tulevikulootust jalkaässa paistis sealt tulemas. siis peale jalkat lonkisime yle tee putkasse keedetud ja maitsestatud kanajalgu ostma. see on t6eline delikatess seal. söövad nagu kartulikr6psu, algus ragistad kanavarvaste kyljest kyyned ära, sylitad välja ja siis närid m6nuga kanavarbaid syya. saksa tydrukul annel muidugi oli kohe syda paha, aga minu arust oli hea, maitses nagu sea jalad, mida me vastla ajal sööme. mamad olid väga sillas, et ma suutsin nende moodi m6nuga kr6bistada ja konte välja sylitada. mis siin ikka pirtsutada eksole. eks natsa jubedaid asju oli lasteaias ka, kasvataja enda initsiatiiv oli see lasteaed-hurtsik pysti panna, sest ymberkaudu yhtki lasteaeda ei ole ja lapsevanemad peavad ju ikkagi tööl käima. siis raha eriti ei ole lasteaial, elataksegi läänest tulevast abist, kes saadab tekke, kes mänguasju, kes jalgpalle, söövad oma milimilit - maisijahust putru keedekapsa ja natukese riisiga. ja siis hakkasime n6usid pesema ja neegrimama toob lagedale kuskilt odavalt saadud p6randapesu vahendi, mis l6hnas jubeda keemia järele, kallab seda hoogsalt n6udepesuvette ja hakkab n6usid pesema. meil 6udusest suud lahti, et see myrgitab kyll laste k6hud ära. köök l6hnas nagu garaaz. siis antonella vihjas viisakalt, et selle vahendiga ei tohiks n6usid pesta. ja neegrimama ytles siiralt, et ta ei teadnud. et olgu peale, et otsime edaspidi muud vahendit.
muidu mu päevade tipphetked on ikka aeroobikatrennid. juhhuu. hip-hopi treener on must mees, uuu, väga kuum on neegritydrukutega tantsida koos, kui hästi nad ikka liiguvad! ja jooga treener on hindu. k6ik ikka nii nagu originaalis peab olema. nojah, asja mustem pool on see, et koguaeg varastatakse su tagant ikka. trennist pandi mu jope pihta, olin just kohalikust second handist omale moodsa jope saanud ja hops, järgmine päev pandi pihta. nyyd ma olen eriline maniakk, dushi alla minnes trennis v6tan k6ik asjad kaasa, käekott ripub dushi all muga kaasas, neebrinaised vaatavad mind jälle nagu tonti, aga mis teha. ma k6iki riideid ei taha neile loovutada. olge siis vaprad!

1 comment:

Kersti said...

isver-susver, kui ma eelmine kord su blogi lugesin, siis olid siin hoopis teised pildid. Küll sa oled käbe mutt :) muudkui vahetad pilte!
Kuidas sünnipäev möödus kullake?
See on nii lahe, et sa niimoodi fair trade oma blogis promod, pean eeskuju võtma :)
Ikka Good Luck, onju musike!